2017-Budajenő 10. Jubileumi túra

Budajenő ismét a Zöldút szívében

BudaVidék Zöldút 10. Jubileumi találkozó – Ez a nap is eljött!

2017 május 6-án a Zsámbéki-medence településein az eget fürkészve találgatták kicsik és nagyok, családok és baráti társaságok, hogy elinduljanak-e a BudaVidék Zöldút jubileumi kerékpáros találkozójára, Budajenőre.

A természet és a kerékpáros turizmus hajthatatlan szerelmesei 10 éve minden tavasszal a medence más-más településén találkoztak. Most is mindenki örömmel várta ezt a napot, mivel a szervező BVZsek a célállomáson szívélyes köszöntővel, finom étellel, itallal és programokkal várták a résztvevőket.

Az idén is így volt ez. Az ismerős arcok mellett sok volt az érdeklődő, akiket vonzott az üde természet és a gondosan megszerkesztett program. De volt újdonság a régiek számára is, hiszen azok, akik 10 évvel ezelőtt a BVZ első budajenői rendezvényén jártak, merőben új, rendezett környezetben emlékezhettek vissza a korabeli találkozóra. Budajenő vendéglátó önkormányzata a finomságokon túl egy megszépült, kiválóan felújított műemlék Magtárral és a rendezőket is meglepő vadonatúj km-kővel várta a kerékpárosokat.

Emlékezzünk! 10 évvel ez előtt az épület előtt helyezték el a BVZ csinos formájú „0” km kövét, azzal a szándékkal, hogy hamarosan kerékpárosok fogják központi pihenő és találkozóhelyükként használni a rusztikus Magtárat és diszkrét visszafogottsággal megszépített környezetét.

A BVZ részéről Oláh István településfelelős, majd Budai István polgármester köszöntötte a kerekezőket. Reményüket fejezték ki, hogy a Magtár hamarosan színvonalas turistaszállóként fogadhatja a vidék szerelmeseit, akik így több időt is eltölthetnek majd a Zöldút szívében, Budajenőn.

 

Felhősen indult, de végül kisütött a nap és minden mosolygóssá vált a Jubileumi túrán. Éppen úgy, ahogy az elmúlt 10 esztendőben. Nehéz volt az indulás, de működni látszik a program. Milyen szerencse, hogy a BVZ lelkes csapata a Zsámbéki-medence önkormányzataival karöltve eljutott odáig, hogy a kerékpáros turizmus felett is ragyogni kezdhet a nap.

További sikereket BVZ